به گزارش «نماینده»، «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه روز جمعه گفت «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور این کشور و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا اجازه وقوع درگیری نظامی بین آمریکا و روسیه را نخواهند داد.
وی همچنین یادآوری کرد که ترامپ در گفتوگوی تلفنی با پوتین از وی برای دیدار در کاخ سفید دعوت به عمل آورده است.
لاوروف در بخش دیگری از اظهاراتش گفت بعد از حملات موشکی آمریکا، فرانسه و انگلیس به خاک سوریه، مسکو هیچ تعهد اخلاقی برای تحویل ندادن سامانههای موشکی به سوریه ندارد.
«سرگئی رودوسکی»، رئیس بخش عملیاتی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه شنبه گذشته (۲۵ فروردین) پس از حملات هوایی انگلیس، آمریکا و فرانسه به سوریه گفت روسیه ممکن است عرضه سامانههای دفاع موشکی اس ۳۰۰ به سوریه را مورد بررسی قرار دهد.
خبرگزاری رویترز به نقل از رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه نوشت حمله کشورهای غربی به خاک سوریه، تعهدات اخلاقی که مانع فروش اس-۳۰۰ به سوریه میشدهاند را از بین برده است.
وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با اسپوتنیک همچنین خاطرنشان کرد مسکو قبل از حمله موشکی به کشورهای غربی هشدار داده بود زیرپاگذاشتن برخی خطوط قرمز در صحنه میدانی سوریه، اقدام تلافیجویانه روسیه را در پی خواهد داشت.
لاوروف گفت: «مسئله را خیلی روشن به آنها گفتیم. بعد از آن، تماسهای در سطح فرماندهان نظامی و ژنرالهای دو کشور انجام شد. خطوط قرمز ما به آنها انتقال داده شد. در نهایت، آنها از این خطوط قرمز عبور نکردند.»آمریکا همراه با انگلیس و فرانسه بامداد شنبه ۲۵ فروردینماه به بهانه وقوع حمله شیمیایی به مواضعی در خاک سوریه حمله کردند.
این حمله یک هفته پس از آن صورت گرفت که گروههای تروریستی فعال در شهر «دوما» واقع در غوطه شرقی دمشق مدعی شدند که به این شهر حمله شیمیایی شده است. دولت آمریکا بلافاصله دمشق را به دست داشتن در این حادثه متهم و اعلام کرد که ممکن است به زودی به سوریه حمله کند.
این ادعاها در حالی مطرح میشد که ارتش سوریه در حال پیشروی در شهر «دوما» واقع در غوطه شرقی دمشق بود و به گفته تحلیلگران و کارشناسان نیازی به انجام حمله شیمیایی یا هر اقدام تحریکآمیز دیگر برای پیروزی نداشت. این چندمین بار است که دولتهای کشورهای غربی در آستانه پیروزیهای میدانی ارتش سوریه بهانه حمله شیمیایی را مطرح میکنند.
علاوه بر این، مقامهای رسمی آمریکا در بالاترین سطوح حتی در محافل علنی درباره نقش دولت سوریه در این حمله شیمیایی ادعایی تردید ابراز کردهاند؛ به عنوان مثال «جیمز متیس» روز پنجشنبه در یک جلسه استماع در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا اذعان کرد علیرغم گزارشهای رسانهای، مستندات کافی درباره اینکه دولت سوریه عامل حمله شیمیایی دوما بوده وجود ندارد.
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی روز جمعه به نقل از مقامهای پنتاگون نوشت با آنکه قطعیتی درباره نقش دولت سوریه در حمله شیمیایی «دوما» وجود ندارد، توئیت «دونالد ترامپ» امکان عقبنشینی را دولت آمریکا سلب کرده است.
از طرف دیگر، دولت سوریه در سال ۲۰۱۳ با همکاری روسیه و تحت نظارت کشورها و سازمانهای بینالمللی از جمله آمریکا و سازمان ملل، تمام سلاحهای شیمیایی خود را نابود کرد.
بسیاری از رسانههای غربی، از جمله نشریه نیویورکر و روزنامه واشنگتنپست قبل از آغاز حملات اذعان کرده بودند که توازن جنگ در سوریه را شرایط میدانی تعیین میکند و با یک حمله موشکی محدود نمیتوان نتایج جنگ را تغییر داد.
نظر شما